Interview met het parool

Cookies op je computer, wifi-tracking, overal camera’s: haast ongemerkt wordt er continu data over je verzameld. Reden voor grote zorg, zouden velen zeggen, maar niet voor Nanda Piersma. “In het publieke debat gaat het vaak over de gevaren van big data voor privacy en veiligheid,” zegt de lector Urban Analytics bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA). “Ik heb het graag ook over de kansen.”

Piersma wil met datascience het leven in de stad verbeteren. Van afvalverzameling tot de plaatsing van elektrische laadpalen en van veilig verkeer tot parkeerproblematiek. Met de juiste wiskundige berekening zet Piersma data om in iets wat we in het dagelijks leven kunnen gebruiken.

Lees hier het artikel in het Parool van auteurs Aafke Kok en Jim Jansen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *